Kisfiunk Bence Alex

Napló kisfiunkról Bence Alexről akit nagyon szeretünk és féltünk.

Bence Alex

Bence Alex

Friss topikok

Első levél amit Bencénknek címeztek

2011.02.26. 07:03 - czumbi

Egy kissé elmaradtam a beszámolókkal. Most pótolom... Két nappal ezelőtt csengetett a postás. Anyu volt egyedül itthon. Én a munkába, Andi meg Bencénél a korházban. Egy ajánlott levél érkezett Bencének címezve. Anyu mivel nem ismeri itt nagyon ki magát és mi nem számítottunk a postás jövetelére, nem merte átvenni az üzenetet. A postás szerencsére tudta milyen küldeményt hozott és addig-addig mondta a magáét, hogy végül Anyu átvette a levelet. A levélben egy irás volt és egy kis kártya, mégpedig Bencénk TAJ kártyája. Én már azt terveztem, hogy jövő héten elmegyek kiváltani a TAJ kártyát. Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy ezt a hivatalok egymás között elintézték anélkül, hogy mi akárcsak kérvényeztük volna....
Bence állapota stabil, bár vannak sajnos most is aggasztó problémák... A vér trombocita száma nagyon lement (vérlemezkék, amik a véralvadásban fontos szerepet töltenek be). A dokik rendeltek neki trombocita készítményt amivel pótolják a hiányt. Sajnos a mai nap, szombat is alacsony volt a trombocita száma. Ami viszont ennél is aggasztóbb, hogy megint nem volt vizelete és széklete sem. Katétert tettek be neki ismét. Szombatra a vizelete kissé javult, de széklete már három napja nincs. Fel van puffadva a pocakja. :(

Ma reggel, a doki utánaszaladt Andinak, hogy közölje vele ezeket a híreket. Este felhívom én is a dokit, lássam mi változott, mi van most Bencével. Talán széklet és vizelet problémák miatt is vagy a fertőzés miatt eléggé le van gyenülve Bence baba. Alig-alig reagál, bár most kap valamilyen nyugtatót is, mert sokat használta kezét és lábát is az utóbbi időben és ez veszélyeztetheti a megfelelő ellátását. Pl. amikor Andi ott volt nála egyszerűen kihúzta a szonda csövét a gyomrából. Biztos nem lehet túl kellemes. Sokszor meg úgy csinál mintha sírna, de hang nem jön ki rajta (lélegeztető cső miatt is). Máskor Andi megfigyelte, hogy néha rángatózik egyet ezen olyan aranyosan elcsodálkozik, mintha azt gondolná mi is történik mostan vele. Az egyik csövet Bencinek a fejébe szúrták és tegnap, pénteken vették ki, a fején most van egy fehér csík, ahol a ragasztó csik volt amikor pedig leszedték, vele együtt Bence haját is leszedte. A haja egyébbként szépen nő, van egy kis tartása is.

Hétvégén a programunk úgy néz ki: reggel korán beviszem Andit a korházba, hogy már a 6órai látogatásnál ott legyen Bence mellett. A déli látogatás után hazahozom majd este 6 és fél 10 között ismét a korházban van Bencénél. Sajnos, mivel a hasa most nagyon puffadt, etetés nem jöhet szóba, pedig Andinak most megint sok teje van, volt egy pici csökkenés az elmult napokban, de mostanra helyre állt.

Kaptunk a nővérektől Baba CD hanganyagot (ezúttal is köszönjük) amiket átmásoltam a diktafonra. Igy most már Bencénk nem csak mesét, de zenét és természeti hangokat (madár csicsergést, vízcsobogást stb.) is lejátszhatunk. Persze nem megy folyamatosan a zene, de időnként be lehet kapcsolni. Andi bevitt egy mini hangszórót így a hangok sokkal szebben szólnak. Remélem Bencének is tetszik.

Bencét megfürdették tegnap este. Igazából nem igazi fürdetés volt, hanem egy megvizezett kendővel kenegették a bőrét. A hasán levő sérülés ami a pelenka ragasztócsíkja okozott szépen gyógyul....

Mi a Jóisten kezeibe adjuk Bencét és azt kívánjuk amit egy ismeretlen együttérző írt ide a blogra "Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd". Amit mi tehetünk csak annyi, hogy imádkozunk Bencéért és megpróbálunk mindent megtenni ami ebben a helyzetben tőlünk telik. Kérem a Jóistent, mutassa meg nekünk az utat. Köszönjük mindenkinek a felajánlásokat, mi továbbra is csak annyit kérnénk, hogy mondjatok el egy imát Bencéért. Tudom sokan ennél többet imádkoztok, tesztek értünk és mindezt anélkül, hogy mi kértük volna. Nagyon hálásak vagyunk ezért. Imádkozom a Jóistenhez hallgasson meg minket.

Végezetül, egy idézet amit minden misén el szoktunk mondani és most eszembe jutott:

"Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd és meggyógyul az én lelkem"


Hálás köszönet,
Bence, Andi és Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://bencealex.blog.hu/api/trackback/id/tr612691408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása