Kisfiunk Bence Alex

Napló kisfiunkról Bence Alexről akit nagyon szeretünk és féltünk.

Bence Alex

Bence Alex

Friss topikok

Hasi puffadás / szorulás nehezíti a légzést

2011.05.26. 00:30 - czumbi

Este 6-kor mindketten bent voltunk Bencénél. Szegénykénk folyamatosan mocorgott, mert nagyon megnőtt a pocakja annak ellenére, hogy ma (szerdán) kétszer is volt széklete. Második alkalommal ráadásul nagyon sok jött ki neki. Andi tisztába tette, ma már másodszor, én pedig bekenegettem a pocakját a hűsítő krémmel. Látszott rajta, mennyire fáj neki a pocak. Többször lement a szaturációja és a pulzusa is az erőlködéstől. Este 7-ig amíg bent voltunk nála folyamatosan próbált megkönnyebbülni. Az oxigén szintet változatlanul nem lehet csökkenteni és a légzés szám is ugyanannyi volt mint az elmúlt két napban. Még most sem lehet tudni mi okozta a visszaesést. A májfunkcióban nincs változás. Lehetséges, hogy a nagyon nagy pocak nyomja a rekeszizmát és ezáltal a tüdeje kevesebb oxigént tud felvenni. Nagyon remélem és imádkozom "csak" ennyi legyen a gond, bár ez is épp elég megküzdeni vele.

Az esti etetés kicsit később kezdődőtt és már nagyon éhes volt. Folyamatosan nyitogatta a száját és nyújtotta a nyelvét jelezve, hogy most már jöhetne egy kis finomság. Most én is megfigyeltem, evés alatt hangosan cuppogtat. Nagyon aranyosan csinálja.

Ugyanannyi tejet kap mint szokott, a nagy pocakja ellenére nem kap kevesebbet. Amíg bent voltunk nála, semmi sem jött ki neki.

Ma Andi vitt be egy kis fehér felsőruhát ami szükség esetén könnyen kibontható. Nagyon aranyosan néz ki benne. Kapott egy kék kis sapkát is. Ma szinte teljesen fel volt öltöztetve. 

Úgy döntöttünk, hogy Andi holnap 6-ra megy Bencéhez, kihagyja az este 9 órás vizitet. Itthonról azért felhívtuk az osztályt az este folyamán, nem volt változás / megingás az állapotában. Amikor elmentünk tőle nagyon nyugtalan volt és gyengébben szaturált a fájó pocakja miatt. Estére a szaturációja sokat javult, valószínű volt széklete, de a nővérke akivel beszéltem még akkor nem vizsgálta meg a pelusát.

Köszönjük a bejegyzéseket és az aggódást Bencéért. Imádkozunk, hogy javuljon az állapota és erősödjön meg minél előbb.

Jó éjszakát, szép álmokat kíván,
Bence, Andi és Balázs
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencealex.blog.hu/api/trackback/id/tr222933208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása