Kisfiunk Bence Alex

Napló kisfiunkról Bence Alexről akit nagyon szeretünk és féltünk.

Bence Alex

Bence Alex

Friss topikok

Megszületett kisfiunk Bence Alex.

2011.02.16. 01:44 - czumbi

2011 Február 8án, kedden megszületett Bence Alex kisfiunk 26 terhességi hét + 3 napra 30 cm és 500 gramm súllyal. Sajnos a kisbabánk méhen belüli fejlődése egyre nehezebben, lassabb ütemben történt. Az oka egyelőre ismeretlen.

Bence a koraszülött intenzíven van (PIC). A születése óta eltelt egy hét folyamatos aggodással telt / telik. Minden nap imádkozunk érte, Andiért, a korház dolgozóiért (orvosokért, nővérekért) akik nagyon odaadóan / lelkiismeretesen foglalkoznak Bencével és a többi kis pácienssel. Ha olvasod ezt a bejegyzést kérlek szánj rá 1 percet, hogy imádkozz értünk, értük te is.

Ez első két napban nem indult be a veseműködése Bencének. Emiatt az egész kicsi testét beborították az ödémák. A második nap végére elindult a vizelet kiválasztás és volt nagy dolog is így egy kicsit fellélegezhettünk. Sajnos azután sem tudtunk nyugodtabbak lenni  mivel agyvérzést kapott (a koraszülöttek 60-70 % érinti) Emiatt illetve a méhen belül kialakult retardáció miatt eléggé legyengült állapotban van. Most olvastam hogy a koraszülöttek esetén körülbelül 3 hét kell elteljen hogy a baba visszanyerje születési súlyát.

A jó hír az, hogy állapota stabil, bár hétvégén (feb 12, 13) kissé magas volt a cukra ugyhogy kap most egy kis inzulint hogy a sejtjeibe beépüljön a fejlődéshez nélkülözhetetlen cukrok. Lélegeztető gépen van és időnként még kap vért és plazmát. Táplálása infúzión keresztül történik. Tegnaptól viszont szondán keresztül már kaphat 1/2 ml anyatejet amit ügyesen meg is emészt úgy tünik, mert nem jön vissza.

Mozgatja a kis kezét, lábát és még a kicsi száját is. Néha meg a nyelve hegye is kilátszik. Hasra fordított helyzetben pedig emeli egy picit a kis popsiját. Hétvégén nagy öröm ért bennünket, mert kinyitotta egyik szemét. Ma, feb 15-én pedig már mindkettőt nyitogatja váltakozó sorrendben vagy egyszerre attól függően milyen irányba van a feje.

Egyik alkalommal az inkubátorba betett innekciós tubust is eltolta magától (ezen keresztül kapja a tejcsit, ha jól értettem). Egy másik alkalommal megmarkolta a mellette futó katéter csövét. Ezeket Andi mesélte nekem, mert sajnos a zárlat miatt nincs lehetőségem látogatni őt :(

Hétfőn kicserélték neki az inkubátort, mert nem tartotta a páratartalmat emiatt Bence bőre kissé kiszáradt. Ugyanakkor a bőre elvesztette korábbi vélt rugalmasságát, ráncos lett, mint a dokitól megtudtuk, mert ilyen korban a babák böre alatt nincs raktár készlet. Azért tünt szebbnek eddig a bőre mert a veseműködés késői beindulása miatt a bőre felhalmozott némi vízet (gondolom én).

Andi fáradtságot nem kímélve látogatja Bencét a hét minden napján valamennyi látogatási időben (3 óránként reggel 6 és este 9 között). Olyankor beszél hozzá, simogatja (bár azt ritkábban engedik) vagy elindítja a diktafont, amire én előre felmondtam meséket, hogy hallja az én hangomat is a kisfiam. Dédi is üzent Bencének a diktafon segítségével. Amikor épp nem Bencével van Andi akkor is van elég dolga. Ezért alig van ideje pihenni és lelkileg is nagyon megterheli ez az állapot. Mégis nagyon hálásak is vagyunk ugyanakkor a Jóistennek, hogy Bence van nekünk.

Andit Pénteken, feb. 18 fogják kiengedni. Addig autót kell szereznem, hogy tudjam bevinni és hazahozni őt. Tömegközlekedés Andi állapotára illetve járványhelyzet miatt nem jön számításba. Amennyiben van ötlet, felajánlás ezzel kapcsolatban azt szivesen vesszük. Köszönjük.

Folyt. köv.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencealex.blog.hu/api/trackback/id/tr902664425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mazsi38 2011.02.16. 14:00:03

Drága Kicsi Bence Alex!

Már akkor tudtuk, hogy nagyon erős kisbaba vagy, amikor anyukád pocakjában voltál.
Anyukád nekem ágytársam volt a kórházban, sokat beszélgettünk Rólad.Állítólag szereted a hangomat, mert amikor anyukádat meglátogattam rúgtál egyet a pocakjában.
Minden nap imádkozom Értetek és tudom, minden rendben lesz. Nagyon szeret téged az Anyukád és az Apukád !
Majd ha megszületik Janka is , akkor tartunk egy hatalmas baba zsúrt Nektek, ahol ott leszel Te is az Anyukáddal Apukáddal, és Ildi néni is Rolival, Bernadettel és Ferkóval.

Drága Bence Alex!Cseperedj szépen !Minden percben imádkozunk Érted!

Sok sok szeretettel Ölel:

Mazsi és Janka

gál aniko 2011.03.24. 06:52:14

Drága kis Bence:küldök neked most egy pár sort ami legyen a te kis védjegyed és ami segít majd neked a további nehéz küzdelemben. Uram!Tégy engem a Te békéd eszközévé,Hogy ahol gyűlölet van oda szeretetet vigyek,ahol sérelem oda megbocsájtást,ahol kétsége,oda reményt ,ahol sötétség ,oda világosságot,ahol szomorúság ,oda örömet.Hogy ne vigaszt keressek,hanem vigasztaljak,hogy ne engem szeressenek,hanem szeretetet nyújtsak./Assisi Szent Ferenc Imája/ sok sok szeretettel a Te édesanyád egyik munkatársa.

gál aniko 2011.05.24. 07:03:30

Isten terheket helyez Rád egyéni életedben szolgálatodban de hidd el hogy Ő ugyanakkor vállalja annak felelősségét hogy megadja az elhordozásához szükséges erőt is.Kitartás,mi nagyon szurkolunk Nektek.

czumbi 2011.05.26. 01:35:47

@gál aniko: Kedves Anikó ! Nagyon köszönjük a bátorító sorokat, imákat. A körülmények ellenére, valóban csodálatos dolgok történnek velünk, Bencével. A megpróbáltatások mellett sok szeretetben, örömben is részesülünk ami ellensúlyozza a terheket. Bence egyetlen mosolya feledtet velünk minden nehézséget és újult erőt ad a mindennapokban. Balázs
süti beállítások módosítása